Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Prelevare de organe, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucurest

Publicat pe: 22/12/2019

Data ultimei actualizari: 24.12.2019

Astăzi de dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență București a avut loc o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat și inimă). Intervenția a fost realizată în Blocul Operator Central și a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, din cadrul Agenției Naționale de Transplant, dar și medici din partea Eurotransplant. Aceste organe vor salva viețile a cel puțin trei bolnavi. Rinichii și ficatul au fost duse de medici la Institutul Clinic Fundeni, iar inima va ajunge la un bolnav din Slovenia, conform deciziei luate de specialiștii de la Eurotransplant.


Pacienta donatoare, o femeie de 44 de ani, a fost îngrijită în Spitalul Universitar de Urgență București, având un anevrism cerebral rupt, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor.
Astfel, în pragul Sărbătorilor de Iarnă trei bolnavi au primit o nouă șansă la viață și mulțumim foarte mult familiei donatoarei care a înțeles importanța donării de organe în scopul salvării altor vieți. Este un gest nobil pe care l-au făcut în preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului și apreciem decizia dumnealor. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate.

Acesta este a doua prelevare de organe realizată în luna decembrie la Spitalul Universitar de Urgență București. În urma cu 10 zile de la un pacient victimă a unui accident rutier echipa medicală a prelevat rinichii, ficatul și corneea. Organele prelevate au ajuns la alti bolnavi, care au primit, astfel, o nouă șansă la viață

Spitalul Universitar de Urgență București este un membru activ în cadrul Programului Național de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală.

Biroul de presă al SUUB

22 decembrie 2019