Pe heliportul SUUB pot fi adusi si bolnavi din afara tarii

Acasă » Pe heliportul SUUB pot fi adusi si bolnavi din afara tarii
Publicat pe: 31/01/2020

Data ultimei actualizari: 02.02.2020

Dupa certificarea emisa de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a primit, recent, si cod international ICAO (International Civil Aviation Organization) LRSU, ceea ce il plaseaza pe harta heliporturilor lumii si astfel este recunoscut la nivel mondial. Acest fapt confirma ca pe heliportul SUUB pot ateriza elicoptere in misiuni umanitare si din exteriorul tarii.

Pana in prezent 28 de elicoptere SMURD au aterizat pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti aducand bolnavi cu afectiuni grave, amenintatoare de viata.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, dr. Adriana Nica: ”Viata pacientului este prioritara pentru noi, medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Heliportul reprezinta o sansa in plus la viata pentru bolnavi, deoarece timpul in care pacientii sunt transferati cu elicopterele la noi este mult mai scurt. Heliportul ne permite sa preluam si mai multe cazuri grave si toate beneficiaza de ingrijiri medicale avansate in Spitalul Universitar”.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a devenit functional pe 3 decembrie 2019. Lucrarile de constructie la cel mai modern heliport medical din Capitala au inceput in luna aprilie a acestui an, investitia fiind finantata in totalitate de compania MaxBet.

Anul trecut, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a fost dat in folosinta si Blocul Operator Central, ale carui 11 sali sunt dotate cu aparatura medicala de inalta performanta, iar unii dintre bolnavii in stare critica care ajung la SUUB pe calea aerului si pentru care se impune interventie chirurgicala beneficiaza de aceasta aparatura moderna.

Tot anul trecut, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au inceput lucrarile pentru constructia si dotarea celui mai mare centru public de radioterapie din tara.