Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Implicarea sponsorilor, un mare ajutor pentru cadrele medicale

Publicat pe: 09/04/2020

Data ultimei actualizari: 27.08.2020

Pe toată perioada Stării de Urgență și a Stării de alertă, cadrele medicale din Spitalul Universitar de Urgență București au fost la datorie. Pacienți din aproape toată țara au fost aduși în continuare la SUUB datorită profesionalismului medicilor care lucrează aici și aparaturii performante. Personalul medical depune toate eforturile pentru salvarea vieților tuturor pacienților.

Răspândirea rapidă a acestui nou și puțin cunoscut coronavirus, afluxul uriaș de pacienți într-un ritm frenetic sunt factori care expun cadrele medicale din linia întâi la un mare risc de infectare cu COVID-19. Astfel că una din priorități trebuie să fie protejarea cadrelor medicale, pentru ca ele să rămână sănătoase și apte să ofere asistență medicală bolnavilor. 

Este esențial ca personalul medical să poarte echipament de protecție special pentru a împiedica infectarea cu virusul SARS-Cov- 2: combinezon sau halat cu mâneci lungi, bonetă, mască medicală care să acopere gura și nasul, mănuși de unică folosință și protecție pentru ochi: viziere sau ochelari.

Fără echipamentele medicale necesare, eforturile privind lupta împotriva coronavirusului ar fi îngreunate. Totodată, respectarea regulilor de igienă sunt vitale. Și nu doar pentru medici, ci și pentru pacienți și pentru fiecare dintre noi. În tot acest context, sponsorizarea oferită Spitalului Universitar de Urgență București de către Țesătoriile Reunite SA, membră a grupului SIF Moldova, care constă în combinezoane sterilizabile, role prosop, hârtie igienică, săpun spumă și săpun lichid arată solidaritate și implicare.

Combinezoanele au fost folosite de medici de pe secția Cardiologie, una dintre cele mai importante secții ale spitalului.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București mulțumește sponsorului Țesătoriile Reunite S.A., membră a Grupului SIF Moldova pentru bunurile oferite în scopul susținerii măsurilor pentru combaterea pandemiei de Coronavirus.

 

BIROUL DE PRESA AL SUUB

9 APRILIE 2020