48,3 milioane de lei, fonduri europene pentru Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Acasă » 48,3 milioane de lei, fonduri europene pentru Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

48,3 milioane de lei este valoarea contractului de finantare din fonduri europene primit de Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Contractul a fost semnat, astazi, de managerul SUUB, Prof. Univ Dr. Florin Catalin Cirstoiu in prezenta Primului Ministru Ludovic Orban, a ministrului Fondurilor Europene Marcel Bolos si a altor directori de spitale.

“Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru a reuși aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. Am reușit să obținem o finanțare de 1,27 miliarde de euro, bani destinați înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente și cu orice alte investiții necesare. (…) Pentru București astăzi se semnează contractele de finanțare pentru 10 spitale, în total contractele de finanțare pentru București vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitalelor cu aparatură, echipamente și alte investiții necesare va fi de peste 100 de milioane de euro”, a declarat premierul Ludovic Orban..

Proiectul POIM 819/9/1 depus de SUUB a fost acceptat pentru finantare in valoare de 48, 3 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile.

„Este o mare realizare pentru Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti! Sper sa continuam absorbtia de fonduri europene, prin prisma experientei pe care eu si unii dintre colegii mei o avem in ceea ce priveste accesarea de bani europeni pentru spital. Toate eforturile noastre au in centru pacientul, pentru care interventiile chirurgicale, ingrijirea si conditiile sa fie la standarde de ultima generatie”, a afirmat managerul SUUB, Prof. Univ. Dr. Florin Catalin Cirstoiu.