Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Terapia inovatoare cu celule stem pentru tratamentul fistulelor anale in boala Crohn

Publicat pe: 28/11/2022

Boala Crohn este o afectiune cronica care poate provoca inflamatii de-a lungul tractului gastrointestinal.

Un prim pacient cu boala Crohn a putut beneficia de terapia inovatoare cu celule stem pentru tratamentul fistulelor anale, fiind rezultatul unei colaborari intre echipele din chirurgie si gastroenterologie din cadrul Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si echipa din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Dl. Prof. Dr. Lucian Negreanu, medic primar gastroenterologie SUUB: “Bolile inflamatorii intestinale sunt boli mediate imun cu incidenta in continua crestere in ultimii ani, iar in Romania, sub egida RCCC, s-au creat centre dedicate pacientilor cu acest diagnostic. Utilizarea acestei terapii inovatoare este rezultatul unor munci sustinute si al unor preocupari constante ale echipei Centrului de excelenta in terapia bolilor inflamatorii din cadrul SUUB”

Procedura chirurgicala minim-invaziva pentru terapia cu celule stem pentru tratamentul fistulelor anale s-a realizat, zilele trecute, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

“Pacientii cu boala Crohn localizata perianal dezvolta fistule complexe, care au drept consecinta o afectare importanta a calitatii vietii. Metodele chirurgicale utilizate in tratamentul fistulelor non-Crohn, sunt ineficiente si uneori periculoase pentru grupul pacientilor cu boli inflamatorii intestinale. Astfel arsenalul terapeutic in acest tip de leziune este limitat. Avand in vedere rezultatele bune obtinute prin utilizarea celulelor stem in acest tip de leziune, putem spune ca avem la dispozitie o metoda eficienta de terapie pentru cazurile cu fistula in context IBD care intrunesc conditiile de administrare a celulelor stem”, spune dr. George Pariza, medicul chirurg care a realizat interventia la SUUB.

Odata ce un pacient cu fistule perianale complexe Crohn este recomandat pentru tratament, acesta este comandat si fabricat corespunzator pentru fiecare pacient. Substanta medicamentoasa congelata este dezghetata si se adauga excipienti pentru a produce produsul final. Medicamentul are apoi 72 de ore pentru a trece prin controale finale extinse de calitate, transport si administrare la pacient.

Procedura necesita spitalizare si rahianestezie sau anestezie generala, dar este usor suportata de pacient si recuperarea este rapida.

Exista o serie de criterii legate de evolutia bolii de baza si de complexitatea leziunii locale in functie de care se stabileste indicatia utilizarii lor, motiv pentru care, selectia cazurilor se face de catre echipe multidisciplinare care includ gastroenterologi, chirurgi, radiologi.

Dorim pacientilor nostri multa sanatate!