Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

Fumatul Interzis – Stil de viata sanatos

Data ultimei actualizari: 08.11.2021

Fumatul in Spitalul Universitar este strict interzis. In interiorul spitalului veti remarca afise prin care vi se reaminteste acest lucru.

Legea cu privire la interzicerea fumatului a intrat in vigoare la 21 iunie 2002 si a fost modificata prin Legea nr 15/ 2016 Scopul acesteia este de a proteja angajatii si pacientii de efectele nocive ale fumatului pasiv.

In toate zonele din interiorul spitalului: saloane, holuri, balcoane, scari de acces, intrari, cafeteria, restaurant etc. fumatul este interzis. Aceasta inseamna ca oricine vrea sa fumeze trebuie sa paraseasca cladirea.

Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda intre 100 – 500 RON.

Vreti sa va lasati de fumat?

Stim ca renuntarea la fumat nu este usoara, dar sprijinul este disponibil pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa renunte.

PROGRAMUL NATIONAL STOP FUMAT, un program al Ministerului Sanatatii, a luat fiinta in 2007 si este coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Sustinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici si psihologi din peste 20 de orase din Romania, programul isi propune sa le ofere persoanelor care fumeaza acces la un tratament complet, ce imbina consiliere psihologica de specialitate cu tratament medicamentos, pentru a ii ajuta sa renunte la fumal. Sfaturile specialistilor StopFumat respecta in totalitate recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aliniindu-se altor programe de acest gen desfasurate pe tot globul.

Astfel, programul National Stop Fumat include:

  • O linie telefonica cu apel gratuit (cunoscuta sub numele de TelVerde: 0800 878 673) – orice persoana interesata de renuntarea la fumat poate apela aceasta linie si intra in legatura cu un specialist pentru a primi mai multe detalii
  • Consiliere psihologica privind renuntarea la fumat, sub forma unor intalniri periodice cu un psiholog
  • Acces la medicamente gratuite ce usureaza procesul de renuntare la fumat.

Toate informatiile pe aceasta tema le gasiti aici: https://stopfumat.eu/

Alte sfaturi privind o viata sanatoasa gasiti pe site-ul nostru, aici:

https://www.suub.ro/stil-de-viata-sanatos-sfatul-medicului/stop-fumat-stil-sanatos-de-viata/