Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

RECOMANDARI PENTRU A NU DEZVOLTA AFECTIUNI RENALE PE PERIOADA VERII

Temperaturile caniculare pot crea grave probleme de sanatate persoanele varstnice, dar si persoanelor care au probleme cu rinichii.
Dr. Dragos Dorin, medic primar nefrologie, va ofera cateva sfaturi pentru a trece cu bine de perioada caniculara:

  • “Multe dintre persoanele varstnice, din cauza deteriorarii neurocognitive nu mai percep senzatia de sete si atunci nu se mai hidrateaza, iar multe dintre ele ajung sa dezvolte insuficienta renala acuta. Deci le recomandam varstnicilor sa acorde o atentie deosebita consumului de lichide indiferent ca simt sau nu senzatia de sete.
  • Totodata, vara exista un risc mai mare sa se altereze alimentele. Consumul unor alimente alterate poate duce la enterocolite, diaree, iar cei care consuma astfel de produse pot ajunge sa se deshidrateze prin diaree si varsaturi si pot dezvolta insuficienta renala acuta”. 
  • CUM STIM CA NU NE-AM HIDRATAT SUFICIENT?
    Dragos: “CAND NE DESHIDRATAM, URINA DEVINE MAI CONCENTRATA, urinam mai rar si atunci creste riscul de a dezvolta calculi, litiaza renala. De aceea recomandam o hidratarea suficienta mai ales persoanele care au avut in istoric litiaza renala ori episoade de colica renala.
    In general, FEMEILE URINEAZA MAI RAR. In special in cazul lor, cu cat urina stagneaza mai mult in vezica urinara cu atat creste riscul de a face infectii urinare. Asadar le recomandam sa consume multe lichide si sa nu stea mai mult de 4 ore fara sa urineze”. 
  • CATE LICHIDE AR TREBUI SA CONSUMAM PE TIMPUL VERII?
    Dragos: “Pe timp de vara recomandarea este sa consumati pana la 3 litri de lichide zilnic”. 
  • CUM NE DAM SEAMA CA AM BAUT DESTULE LICHIDE?
    Dr Dorin Dragos: “In mod normal, ar trebui sa urinam 1,5 l in fiecare zi. Nu conteaza cat de des mergem la toaleta si cat de mult urinam, ci culoarea urinei. Astfel, ca sa stim ca am baut suficiente lichide, trebuie ca macar o emisie de urina in timpul zilei sa fi fost diluata, de culoare galben deschis, aproape incolora. Daca toata ziua urina a fost concentrata, galben inchis sau chiar bruna la culoare, inseamna ca nu am consumat suficient de multe lichide. Urina de dimineata care este concentrata, nu se ia ca reper”
  • LA CE INTERVAL DE TIMP TREBUIE SA CONSUMAM LICHIDELE ?
    Dragos: “Preferabil este ca lichidele sa fie consumate pe tot parcursul zilei (si sa nu asteptam sa ni ce faca sete), iar cei carora programul de munca nu le permite asta, pot bea mai multe lichide cand ajung acasa.
  • LA CE INTERVAL DE TIMP E NORMAL SA URINAM? 
  • Dragos: “Ca sa nu dezvoltam infectii urinare, recomandarea este sa nu treaca 4 ore fara sa fi mers la toaleta”
  • CUM NE PUTEM AJUTA RINICHII VARA SA FUNCTIONEZE MAI BINE?
    Dragos: “In afara de apa, puteti consuma si ceaiuri neindulcite. Insa, ideal ar fi ca apa sa ne-o luam din legume si fructe, mai ales din cele zemoase, pepene, struguri, rosii, castraveti”

CE FACEM DACA NU PUTEM BEA APA LA SERVICIU
Dragos: “Pentru cei care din diverse motive sau din cauza serviciului nu reusesc in timpul saptamanii sa consume suficiente lichide, recomandarea este ca macar sambata si duminica sa incerce sa faca un fel de cura de diureza, fiindca cel putin in ceea ce priveste impiedicarea formarii calculilor renali, aceasta poate sa fie eficienta. Astfel, recomandam in special celor care au avut antecedente, sa consume multe lichide, mult mai multe decat de obicei, iar aceasta cantitate mare sa o consume nu de sete, ci ca sa-si ajute rinichii. O oala mare de ceai ori sucuri din fructe sau pur si simplu apa multa. Cand persoana va ajunge sa urineze des atunci va stii ca a realizat cu succes aceasta cura de diureza”.