Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

SFATURI PENTRU A PREVENI IMBOLNAVIREA CU VIRUSUL GRIPAL

Trebuie retinut ca temperatura scazuta intretine virusurile. Frigul stimuleaza circulatia virusurilor gripale. Mai concret spus, intre 0 si 10 grade Celsius virusul gripal se raspandeste cel mai bine, mai ales cand afara este umezeala. In acest context, va oferim cateva reguli simple pe care sa le respectati pentru a preveni imbolnavirea:

– Evitati aglomeratia;

– Respectati eticheta de tuse (o combinatie de masuri menite sa  reduca la minimum transmiterea agentilor patogeni respiratorii, prin intermediul picaturilor sau a altor cai aeriene). Componentele sale sunt:

  • acoperirea gurii si nasului in timpul tusei si stranutului. Nu stranutati in palme, deoarece asa transmiteti germenii, cu usurinta, la persoanele din apropiere si, de asemenea, contaminati obiectele. Cand stranutati/tusiti fie puneti gura la incheietura bratului (dar bratul sa nu fie acoperit de geaca), fie acoperiti bine gura cu un servetel de hartie, pe care apoi il strangeti bine si il aruncati la cos;
  • atunci cand tusiti, trebuie sa rasuciti capul departe de altii si sa mentineti astfel separare spatiala, in mod ideal mai mare de un metru;
  • secretiile respiratorii trebuie eliminate intr-un servetel sau batista din hartie, care se arunca imediat dupa folosire.

– Purtati masca de protectie si daca aveti simptome de infectie respiratorie, dar si daca circulati prin locuri aglomerate si nu vreti sa va imbolnaviti. Atentie: masca de protectie trebuie aruncata dupa folosire sau, in functie de tipul de masca, dezinfectati-o dupa fiecare folosire, in conditiile specificate de producator;

– Spalati-va pe maini. Spalatul cu apa calda si sapun dupa ce dam mana cu cineva sau atingem suprafete contaminate este CEA MAI IMPORTANTA REGULA care ne pazeste de transmiterea infectiei.

– Vaccinati-va antigripal, daca nu ati facut-o deja.