Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

300 de aterizări pe heliportul Spitalului Universitar

Publicat pe: 07/11/2022

Pacienți aduși în timp util la spital și vieți salvate. 300 de aterizări ale elicopterelor SMURD au fost la Spitalului Universitar de Urgență București de la inaugurare și până în prezent.  Doi pacienți au fost aduși , ieri, pe heliportul de la SUUB, un bărbat de 72 de ani din Călărași și o doamnă în vârstă de 80 de ani din Focșani, ambii cu diagnostic infarct miocardic acut. În cazul pacienților aduși cu elicopterul,  infarctul miocardic cu supra-denivelare de segment ST) este principalul diagnostic.  “Când infarctul se instalează brusc, în primul rând trebuie sunat de urgență la 112. Pacientul trebuie să se așeze, să stea liniștit, relaxat. Tratamentul specific se face doar în spital. Dar pacientul trebuie să stea liniștit, pentru că descărcarea de adrenalină, de stres, poate să agraveze starea bolnavului”, spune doctorul Cristian Udroiu, medic primar, responsabil Laborator Cardiologie Intervențională din cadrul SUUB, unul din medicii care a preluat, în Camera de Gardă, cei mai mulți pacienți aduși cu elicopterul  .

Spitalul Universitar de Urgență București este recunoscut pentru performanțele sale medicale în cardiologie, dar și în neurologie, având una din primele unități din România de accident vascular cerebral și de urgențe neurovasculare. Atât în clinica de neurologie cât și în secția de cardiologie de la SUUB își desfășoară activitatea medici profesioniști, dedicați și aplecați către nevoile pacientului.

Elicopterele SMURD care aterizează pe heliportul SUUB au adus pacienții din orașe precum: Craiova, Bacău, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Sibiu.

Au fost aduși atât pacienți de peste 80 de ani, cât și gravide, cel mai mic pacient fiind un și nou-născut de o zi.

Le dorim multă sănătate pacienților noștri și îi asigurăm că facem toate eforturile ca dumnealor să primească cele mai bune îngrijiri medicale și nemedicale.