09.12.2023 – Pacienta de 103 ani operată la Spitalul Universitar

Publicat pe: 09/12/2023

Doamna Adriana Nicolaescu a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Universitar de Urgență București pe 29 noiembrie. A împlinit 103 ani în spital. După intervenția chirurgicală, pacienta este în stare bună și urmează a fi externată.

Doamna Adriana Nicolaescu din Craiova, a fost adusă la Camera de gardă a S.U.U.B. cu o gangrenă de antepicior drept, având mai multe patologii asociate: arteriopatie obliterantă, diabet zaharat tip II, fibrilație și cu tratament anticoagulant.

A fost pregătită 4 zile în vederea intervenției chirurgicale.  “Am fost nevoiți să facem amputație în treimea medie a coapsei.  A fost o intervenție dificilă ținând cont de vârsta pacientei. Echipa de anestezie a dat dovadă de profesionalism maxim, deoarece pregătirea pentru intervenția chirurgicală din punct de vedere anestezic pentru o pacientă de 103 ani pune alt gen de probleme față de un pacient tânăr, spre exemplu. I s-a făcut rahianestezie, fiindcă anestezia generală presupunea alte riscuri la 103 ani. Intervenția chirurgicală a decurs fără probleme” , a declarat dr. Alexandru Ilco, medic primar chirurg, cel care a coordonat echipa chirurgicală. Medic anestezist a fost dr. Adina Comănelea.

În prezent pacienta este internată, unde asistentele și infirmierele îi acordă îngrijirea specială de care are nevoie. Doamna  Adriana Nicolescu a fost învățătoare și are o familie frumoasă care o așteaptă acasă cu nerăbădare.

Îi dorim multă sănătate!