Procedura privind internarea în cadrul SUUB, pe perioada pandemiei provocate de SARS-Cov-2

Acasă » Procedura privind internarea în cadrul SUUB, pe perioada pandemiei provocate de SARS-Cov-2

PRECIZARE: Stimati pacienti, din cauza conditiilor epidemiologice, spitalizarile de zi nu se mai efectueaza pe etaje, asa cum erati obisnuiti in trecut, ci veti face investigatiile specifice fiecarei afectiuni in Ambulatoriul spitalului, in spatii special amenajate, respectand circuitele de siguranta epidemiologica si, ulterior, in functie de decizia medicului curant, veti fi internat(a) pe sectie.

Asadar, avand in vedere contextul epidemiologic cauzat de virusul SARS-CoV2 si pentru ca ne dorim ca dumneavoastra sa fiti in siguranta si lucrurile sa se desfasoare organizat si civilizat, va reamintim cateva reguli care trebuie respectate atunci cand ajungeti in Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

 

INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE VIN PENTRU SPITALIZARE DE ZI CU TESTARE COVID

 

Asa cum am precizat si mai sus, in prezent, spitalizarile de zi (adica fara sedere peste noapte in spital) se fac in Ambulatoriul SUUB, in zona de la parter si de la etajul I.

Zona unde se desfasoara spitalizarile de zi pentru sectii medicale este situata la etajul I Explorari functionale, (exceptia facand Neurologia, care se afla la parter, in cabinetul A7 ), iar la nivelul parterului, in Ambulatoriu se fac spitalizarile de zi pentru specialitatile chirurgicale .

  • Asadar, daca aveti nevoie de spitalizare de zi pentru sectiile MEDICALE:

MEDICINA INTERNA, GASTROENTEROLOGIE, NEFROLOGIE, CARDIOLOGIE,

VETI FI CONSULTAT (A) LA ETAJUL 1, intr-un spatiu special amenajat, respectand circuite de siguranta epidemiologica.

De asemenea, efectuarea in regim de spitalizare de zi a unor manevre invazive cum ar fi ENDOSCOPIA, COLONOSCOPIA, BRONHOSCOPIA, SPIROMETRIA vor putea fi efectuate fara costuri suplimentare pentru dumneavoastra, pe baza biletului de trimitere, doar daca ati fost testat(a) in prealabil pentru infectia cu noul Coronavirus, iar rezultatul testului PCR este negativ. Aceasta masura este necesara pentru a va proteja atat pe dumneavoastra, cat si personalul medical de riscul infectarii cu noul Coronavirus.

Asadar, cu o zi sau doua inainte de efectuarea acestor manevre invazive (in functie de cum hotaraste medicul curant) vi se va face o spitalizare de zi pentru consultatii, analize si testare COVID (testul RT- PCR este gratuit, pe baza biletului de trimitere). Daca rezultatul testului este negativ, veti veni ziua urmatoare dupa testare pentru ENDOSCOPIE, COLONOSCOPIE, BRONHOSCOPIE sau SPIROMETRIE. Daca rezultatul testului este pozitiv, veti fi sunat(a) si vi se va comunica aceasta informatie, iar atunci aveti de urmat o alta procedura. Detalii gasiti aici: https://dspb.ro/ce-avem-de-facut-daca-avem-simptome-suntem-contacti-sau-suntem-depistati-covid-pozitiv/

 

IMPORTANT DE STIUT: TRIAJUL ESTE OBLIGATORIU INAINTE DE A INTRA IN SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA BUCURESTI

UNDE SE FACE TRIAJUL? Daca veniti la spital pentru SPITALIZARE DE ZI PENTRU SPECIALITATILE MEDICALE (Cardiologie, Medicina interna, Gastroenterologie, Nefrologie si Neurologie), faceti intai triajul la Ambulatoriu. Intrarea se face prin corpul B.

  • Daca aveti nevoie de servicii de spitalizare de zi CHIRURGICALE:

CHIRURGIE GENERALA, CHIRURGIE TORACICA, CHIRURGIE CARDIOVASCULARA, CHIRURGIE VASCULARA, CHIRURGIE PLASTICA, NEUROCHIRURGIE, GINECOLOGIE, ORTOPEDIE, ORL, OFTALMOLOGIE, NEUROLOGIE, HEMATOLOGIE veti fi consultat(a) LA PARTER, in Ambulatoriu, intr-un spatiu special amenajat, respectand circuite de siguranta epidemiologica.

UNDE SE FACE TRIAJUL? Daca veniti la spital pentru SPITALIZARE DE ZI PENTRU SECTIILE CHIRURGICALE, trebuie sa stiti ca TRIAJUL se face la intrare in corpul B in Ambulatoriu. Veti fi apoi indrumat(a) catre zona unde sunt saloanele destinate spitalizarii de zi.

IMPORTANT: Asadar, trebuie retinut ca daca urmeaza sa aveti o internare pe orice sectie a SUUB, anterior internarii vi se va face testul COVID in cadrul unei spitalizari de zi. In acest caz, testul se face in spitalul nostru si este gratuit, in baza biletului de trimitere si a foii de spitalizare de zi.

Dupa testarea Covid, in aceeasi zi veti primi o scrisoare medicala de revenire la internare in maximum 48 de ore.

Rezultatul testului COVID este gata, de obicei, in maximum 24 de ore. Daca rezultatul este POZITIV veti fi sunat(a) pentru a vi se comunica acest lucru. Daca rezultatul este “NECONCLUDENT”, veti fi anuntat(a) sa reveniti pentru o noua recoltare de probe pentru RT PCR, care se face gratuit, in cadrul spitalizarii de zi pe care ati facut-o initial.

Daca nu ati fost sunat(a) sa vi se spuna ca rezultatul testului este pozitiv, atunci puteti reveni a doua sau a treia zi (in functie de cum a stabilit medicul curant) in Ambulatoriu, cu acea scrisoare medicala de revenire la internarea pentru care ati fost programat(a). La REVENIRE pentru internarea continua, FACETI DIN NOU TRIAJUL, la Ambulatoriu, vi se va intocmi foaia de triaj si apoi mergeti pe holul E pana la Secretariatul din Ambulatoriu, iar de acolo veti fi preluat si condus pe etaj de catre personalul de pe sectia unde urmeaza sa aiba loc internarea. Detalii puteti citi mai jos, la capitolul INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE VIN LA INTERNARE CONTINUA.

GRAVIDELE fac triajul epidemiologic in Receptia Mare din Ambulatoriu si apoi, merg pe holul E pana la cabinetul de OBSTETRICA, acolo unde se intocmesc toate documentele necesare.

LA TRIAJ, GRAVIDELE SI PERSOANELE CU DIZABILITATI AU PRIORITATE!

CE TREBUIE SA STIE INSOTITORII/ APARTINATORII: Apartinatorii care insotesc pacienti cu dizabilitati sau persoane care nu se pot descurca singure, trebuie sa stie ca si dumnealor vor face triajul epidemiologic.

Va rugam nu insistati sa intrati in Ambulatoriu ca apartinatori ai pacientilor, daca nu este cazul. Va rugam sa intelegeti ca trebuie sa evitam pe cat posibil sa aglomeram holurile. De asemenea, va rugam sa pastrati distanta unii fata de ceilalti. Aceasta masura este necesara pentru a va proteja atat pe dumneavoastra, cat si personalul medical, de riscul infectarii cu noul Coronavirus.

 

INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE VIN LA SPITALIZARE CONTINUA

La internarea continua in vederea unei operatii sau investigatii complexe puteti veni doar dupa ce in prealabil ati facut testarea COVID (detalii regasiti mai sus- la Capitolul- INFORMATII PENTRU PACIENTII CARE AU SPITALIZARE DE ZI CU TESTARE COVID) si daca rezultatul a iesit negativ.

Asadar, daca testarea COVID este facuta si rezultatul este negativ si reveniti la spital in vederea internarii, cu documentele primite in urma spitalizarii de zi facute anterior, trebuie sa stiti ca este obligatoriu sa faceti TRIAJUL EPIDEMIOLOGIC, dupa aceea, mergeti pe holul E, pana la Secretariat, acolo unde va veni un angajat de pe sectia pe care aveti internarea, pentru a va prelua si a va duce pe sectie!

 

INFORMATII PRIVIND PROGRAMARILE LA CABINETELE DIN AMBULATORIUL SUUB

Primul pas este programarea prealabila la telefon. Deci, toate prezentarile la medicii din Ambulatoriul SUUB trebuie facute pe baza de programare cu cel putin o zi inainte. Numerele de telefon la care se pot face PROGRAMARI sunt: 021.202.61.47 / 021.202.61.49, intre orele 10.30- 13.30. 

!Totodata, nu uitati sa va prezentati cu toate actele necesare: carte de identitate, bilet de trimitere/ scrisoare medicala de revenire la internare emisa de SUUB, adeverinta salariat/ talon de pensie, card de sanatate si, daca este cazul documentele medicale care pot fi folosite in scopul evaluarii dumneavoastra.

*In Ambulatoriul SUUB se fac si consultatii cu plata. Detalii regasiti mai jos, la capitolul CONSULTATII CONTRA COST IN AMBULATORIUL SUUB.

!Va rugam sa veniti cu aproximativ 30-45 de minute mai devreme de ora programarii pentru a putea trece de triaj. Nu veniti cu mult timp mai devreme, fiindca se creeaza o aglomeratie inutila.

 

Pentru consultatiile (pe baza biletului de trimitere) la cabinetele din Ambulatoriu, dupa ce ati facut triajul, in Receptia Mare a Ambulatoriului vi se face FOAIA DE PREZENTARE.

Daca aveti programare cu bilet de trimitere la ORTOPEDIE, OBSTETRICA, GINECOLOGIE, ALERGOLOGIE, la DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE, nu mai trebuie sa mergeti la Receptie, ci direct la cabinetul respectiv, fiindca, in acest caz,  FOAIA DE PREZENTARE SE FACE IN CABINET.

Daca aveti programare cu plata la una din specialitatile medicale, auunci foaia de prezentare se face in Receptia Mare, acolo unde veti plati consultatia (Detalii regasiti mai jos, la capitolul CONSULTATII CONTRA COST IN AMBULATORIUL SUUB*).

 

*CONSULTATII CONTRA COST IN AMBULATORIUL SUUB

 

Stimati pacienti, va multumim ca alegeti serviciile medicale oferite de Ambulatoriul spitalului nostru, unde numerosi specialisti va pot consulta, sfatui, diagnostica si trata cu profesionalism si daruire, in conditii de siguranta epidemiologica.

Astfel, in afara consultatiilor gratuite prin contract cu CASMB, AMBULATORIUL SPITALULUI UNIVERSITAR DE URGENTA BUCURESTI asigura:

  • CONSULTATII CU PLATA,
  • ANALIZE MEDICALE CU PLATA,
  • FISA AUTO/PERMIS+ PORTARMA
  • TEST RT- PCR CU PLATA
  • RADIOGRAFII CU PLATA
  • INVESTIGATII IMAGISTICE SI FUNCTIONALE CU PLATA

 

Asadar, in Ambulatoriul SUUB se efectueaza si examinari MEDICALE CONTRA COST. 

In acest caz, programarea se poate face la numerele de telefon 021.202.6147 / 021.202.6149, intre orele 10.30- 13.30 sau pe site-ul spitalului.

Astfel, in ziua in care aveti programarea, trebuie sa veniti cu 30-45 de minute inainte, pentru a trece pe la triaj. IN ZONA DE TRIAJ de la Ambulatoriu, vi se va masura temperatura si apoi vi se va intocmi acea fisa de triaj epidemiologic, apoi la unul din ghiseele din Receptia Mare vi se va intocmi foaia de prezentare, ulterior veti plati consultatia la casieria din Receptie si dupa aceea mergeti la cabinetul la care ati facut programarea.

IMPORTANT: Va reamintim ca MASCA ESTE OBLIGATORIE SI ESTE IMPORTANT SA O PURTATI IN MOD CORECT, ADICA SA ACOPERE SI NASUL SI GURA.