Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

PENTRU NOI URGENTA ESTE O PRIORITATE !

100 ani Romania 1918 - 2018
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

AMBULATORIU

Orice pacient care intra in ambulatoriu este intampinat de o intreaga echipa:
un medic si o asistenta medicala care fac trierea bolnavilor, registratori, casiera si, ca o noutate absoluta pentru o unitate sanitara „de stat”, de o persoana de „indrumare” care, la nevoie, il insoteste pe pacient la cabinetele solicitate.
 

BLOC OPERATOR

Blocul operator al SUUB este format din 17 sali de operatie utilate conform standardelor si in care se desfasoara activitati chirurgicale in urmatoarele ramuri medicale: Chirurgie Ortopedica si Traumatologie, Chirurgie Generala, Chirurgie Ginecologica si Obstetricala, Chirurgie Toracica, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Cardiaca, Chirurgie ORL, Chirurgie Plastica si Reparatorie, Chirurgie Oftalmologica, Neurochirurgie.

UNITATEA CLINICA DE PRIMIRI URGENTE

Avand dotari de ultima generatie si o echipa bine pusa la punct, unitatea de primire urgente este gata sa faca fata oricarei provocari venite din partea pacientilor.

Contact

Adresa: Splaiul Independentei Nr.169 Sector 5, Bucuresti

Telefon: 021.318.05.19 - 29, 021.318.05.23, 021.318.05.45

SFATURI PENTRU O INIMA SANATOASA

“Avem in fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Asadar, aceasta boala extrem de severa, care omoara oameni, apare din ce in ce mai des la oamenii tineri. In plus, toti factorii de risc care afecteaza inima si anume: hipertensiunea arteriala, diabetul, cresterea colesterolului, apar din ce in ce mai des la oamenii tineri”, spune prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectie Cardiologie din cadrul SUUB.

Ca sa aveti o inima sanatoasa, trebuie sa respectati cateva sfaturi importante:

  1. Renuntati la fumat. Acesta este este principalul factor de risc in infarctul miocardic;
  2. Evitati stresul pe cat posibil. Stresul cronic, cotidian, determina cresterea dramatica a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale la populatia sub 45-50 de ani;
  3. Renuntati la viata sedentara. Orice tip de efort este bun, recomandat fiind minimum 30 de minute de efort/pe zi;
  4. Urmati o dieta sanatoasa. Dieta nesanatoasa inseamna un consum exagerat de sare si un consum exagerat de grasimi si de zaharuri. E indicat sa aveti o dieta bogata in fructe si legume, cu cereale integrale si fibre alimentare, cu carnuri slabe si peste.

O data pe an, daca nu aveti boli in antecedente, este recomandat sa veniti la medic pentru EKG, masurarea tensiunii arteriale, a glicemiei si colesterolului. Orice boala depistata din vreme se trateaza mai usor.