Department: ORTOPEDIE II

Acasă » ORTOPEDIE II

Data ultimei actualizări: 16.04.2024

CONTACT
 • Telefon – Centrala: 021-318.05.22/23
 • Registratura – int. 344
 • Corp A1 – int.155, Corp A2 – int.255, Corp A3 – int.355, Corp A4 – int.455
GAMA DE INTERVENȚII CHIRURGICALE
 • Artroplastii (proteze) totale de sold si genunchi, tratamentul chirurgical al coxartrozei, gonartrozei, necrozei avasculare a capului femural (NACF)
 • Artroscopie genunchi, sold, ligamentoplastie artroscopica, tratamentul chirurgical al piciorului complex (halux valgus, deget II in ciocan, antepicior plat, etc.)
 • Traumatologie (fracturi, luxatii, entorse)
 • Cele doua sectii ale clinicii de Ortopedie, Ortopedie I si Ortopedie II sunt situate la etajul trei al Spitalului Universitar si dispun ficare de cate 48 de paturi impartite pe cele trei aripi ale cladirii.
ACTIVITATE

Activitatea cu profil chirurgical este una dintre cele mai complexe si intense din tara, operatiile fiind efectuate la cel mai inalt nivel profesional. Dispunem de 3 sali de operatie echipate modern si complet (mese chirurgicale si ortopedice de ultime generatie, 3 linii complete de artroscopie, truse pentru efectuarea artroplastiilor de sold, genunchi si umar, atat pentru interventii de prima intentie cat si pentru revizii, truse complexe pentru efectuarea operatiilor in cazul traumatismelor sportive, afectiunilor coloanei si a piciorului precum si instrumentar complet pentru tratamentul oricarui tip de fractura, motoare ortopedice performante, aparate de anestezie moderne etc.) unde se efectueaza un numar de aproximativ 5000 de operatii anual (din care peste 1000 sunt reprezentae de artroplastii) .

Interventiile chirurgicale sunt efectuate de medici cu experienta bogata precum si de medici tineri specializati in cadrul a numeroase burse europene sau nord americane si acopera intreaga gama de patologie ortopedica si traumatica

ORTOPEDIE
 • Artroplastia (protezarea) de sold, genunchi si umar de prima intentie sau de revizie pentru coxartroza, gonartroza, artroza umarului, necroza aseptica a capului femoral, displazia de sold, poliartrita reumatoida etc.
 • Chirurgie artroscopica a afectiunilor genunchiului, umarului sau gleznei (leziune menisc, leziune ligament incrucisat, osteocondrita disecanta, leziune coafa rotatori, sindrom impingement umar, instabilitate umar, scehele entorsa glezna, “glezna de fotbalist”)
 • Tratamentul tumorilor osoase (osteosarcom, condrosarcom, fibrosarcom, osteom osteoid, tumoare cu celule gigante, osteocondrom, encondrom, displazie fibroasa, metastaza osoasa
 • Tratamentul afectiunilor coloanei vertebrale : hernie de disc lombara, spondilolistezis lombar, fractura vertebrala
 • Tratamentul malformatiilor congenitale si al sechelelor acestora
 • Tratamentul afectiunilor gleznei si piciorului : hallux valgus (“monturi”), boala Freiberg, nevralgie Morton, picior plat, picior scobit, artroza glezna, artroza subastragaliana
 • Tratamentul pentru inegalitatea de mebre (alungirea de membrelor)
TRAUMATOLOGIE
 • Fractura de clavicula, fractura de humerus, fractura de radius si ulna, fractura de scafoid, fractura de metacarpian
 • Fractura de col femoral, fractura de masiv trohanterian, fractura de femur, fractura de rotula, fractura de tibie, fractura maleole, fractura calcaneu, fractura astragal
 • Fractura bazin, fractura cotil
 • Luxatie umar / sold / cot / pumn / glezna / mana / picior
RECUPERARE

Activitatea de recuperare postoperatorie este coordonata de Prof. de FKT Florin Vizitiu si se desfasoara la nivelul Clinicii sau in sala de gimnastica medicala din cadrul Departamentului de Recuperare medicala si Medicina Fizica din Ambulatoriul S.U.U.B.

ACTIVITATE DIDACTICĂ

Procesul didactic presupune predarea disciplinei de ortopedie si traumatologie studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti (minim 5 serii anual care studiaza in limbile romana si engleza) si este asigurata de cadrele didactice din clinica. Studentii au de asemenea posibilitatea de a efectua lucrarile de diploma in clinica noastra (anual, peste jumatate din lucrarile de diploma prezentate in cadrul sesiunii de examen de la terminarea facultatii sunt efectuate in aceasta clinica). Se organizeaza cursuri semestriale pentru medicii rezidenti precum si cursuri de perfectionare postuniversitara pentru medicii specialisti.

ORGANIZAȚII

O parte din medicii Clinicii noastre detin functii administrative si stiintifice importante in promovarea si reprezentarea specialitatii de ortopedie si traumatologie la nivel national si european :

 • Societatea Romana de Ortopedie si Traumatologie (S.O.R.O.T) – Reprezentant al SOROT catre SICOT:
 • Prof. Dr. Catalin Cirstoiu, Trezorier – Conf. Dr. Razvan Ene
 • Decan al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” – Prof. Dr. Catalin Cirstoiu

Bordul European de Ortopedie si Traumatologie (E.B.O.T.) Reprezentant al Romaniei – Prof. Dr. Radu Radulescu

ACTIVITATE ȘTIINȚIFICĂ

Activitatea stiintifica bogata este coordonata de cadrele didactice ale U.M.F. “Carol Davila” si de catre cercetatori, si consta in: proiecte de cercetare, ce beneficiaza atat de fonduri nationale cat si europene, numeroase studii clinice, lucrari de doctorat, lucrari stiintifice prezentate la congrese si conferinte nationale si internationale, carti si lucrari de specialiate publicate atat in tara, cat si in strainatate, etc.

PROGRAME NAȚIONALE
 • Programul National Endoprotezare Adulti
 • Programul National de Endoprotezare Tumorala
 • Tratamentul Instabiltatilor Articulare Cronice
 • AP-Trauma
LISTĂ MEDICI
Nume prenume medic Grad profesional Grad didactic Funcție Informații suplimentare
Prof. Dr. Radu Radulescu Medic Primar Ortopedie Profesor Universitar Sef de Secția CLinică Ortopedie II SUUB 2006 – prezent Doctor în Științe Medicale
Gama de intervenții chirurgicale: Artroplastii (proteze) totale de sold si genunchi, tratamentul chirurgical al coxartrozei, gonartrozei, necrozei avasculare a capului femural (NACF)
Artroscopie genunchi, sold, ligamentoplastie artroscopica, tratamentul chirurgical al piciorului complex (halux valgus, deget II in ciocan, antepicior plat, etc.)
Traumatologie (fracturi, luxatii, entorse)
Cele doua sectii ale clinicii de Ortopedie, Ortopedie I si Ortopedie II sunt situate la etajul trei al Spitalului Universitar si dispun ficare de cate 48 de paturi impartite pe cele trei aripi ale cladirii.
Șef Lucr. Dr. Badila Adrian Medic Primar Ortopedie – Traumatologie Șef Lucrări UMF Doctor in Stiinte Medicale din 2009
Gama de interventii chirurgicale: Intreg spectrul de interventii chirurgicale in traumatologie (fracturi, luxatii, entorse)
Artroplastii (proteze) totale de sold si genunchi, tratamentul chirurgical al coxartrozei, gonartrozei, necrozei avasculare a capului femural
Artroscopii, ligamentoplastii
Tratamentul chirurgical al piciorului complex (hallux valgus, deget II in ciocan, antepicior plat, etc.)
Competenta in artroscopie
Șef Lucr. Dr.Predescu Radu Medic Primar Ortopedie – Traumatologie Șef Lucrări UMF Doctor în Medicină
Competenta: “Tehnici chirurgicale artroscopice” 2010
Experienta tehnici chirurgicale: Traumatologie (entorse, luxatii, fracturi)
Artroplastie sold si genunchi totala
Tehnici chirurgicale artroscopice
Chirurgia piciorului (Hallux Valgus s.a.)
As. Univ. Radulescu Dragos Medic Specialist Ortopedie – Traumatologie Asistent Universitar UMF
Asis. Univ. Dr. Popa Mihnea Ioan Gabriel Medic Specialist Ortopedie – Traumatologie Asistent Universitar
Dr. Diaconescu Liviu Medic Primar Ortopedie – Traumatologie Interventii chirurgicale efectuate din sfera traumatologiei, la nivelul membrelor si centurilor, nu si la nivelul coloanei vertebrale, precum si patologie ortopedica, cronica, artroplastii totale de sold, genunchi, umar, artroscopie de genunchi, tumori (excizie si reconstructie), etc
Dr. Nutiu Octavian Medic Primar Gama de interventii chirurgicale: Traumatologie (fracturi, luxatii, entorse)
Artroplastii (proteze) totale de sold si genunchi, tratamentul chirurgical al coxartrozei, gonartrozei, necrozei avasculare a capului femural, artroscopii,ligamentoplastii
Tratamentul chirurgical al piciorului complex (halux valgus, deget II in ciocan, antepicior plat, etc.)
Dr. Manolescu Robert Medic Specialist Ortopedie – Traumatologie Gama de interventii chirurgicale: Tratamentul chirurgical al coxartrozei, gonartrozei, necrozei avasculare a capului femural
Artroscopie genunchi, tratamentul chirurgical al piciorului complex (halux valgus, deget II in ciocan, antepicior plat, etc.)
Traumatologie (fracturi, luxatii, entorse)
Alte afectiuni ortopedice
Asist. Univ. Dr. Iordache Sergiu Andrei Medic Specialist Asistent Universitar
As. Șef Vasilescu Neli Asistent Asistent Șef